Materieel

De MICU organisatie heeft momenteel de beschikking over drie voertuigen. Het betreft twee grootvolume auto’s en een personenwagen.

In samenwerking met een carrosseriebouwer en een metaalbewerkingsbedrijf zijn beide grootvolume auto’s, een Mercedes Vario en een verlengde Mercedes Vario, omgebouwd tot rijdende Intensive Care Units.

De Mercedes Vario is niets anders dan een kleine vrachtwagen, waarvan de laadruimte omgebouwd is tot een complete Intensive Care unit: een bed met trolley, waarop alle denkbare apparatuur aanwezig is. Flessen met perslucht en zuurstof, naast een zogenaamde acute koffer met medicijnen en benodigdheden voor eventuele interventies onderweg, zijn standaard aanwezig.
Voor de stroomvoorziening (medisch 220 V) beschikt de oudste Mercedes Vario over een aggregaat en de verlengde Mercedes Vario over extra accu’s, die via een tweede dynamo worden opgeladen.
Opvallend aan de twee MICU-ambulances is de aan de achterzijde gemonteerde laadklep.

De personenwagen, een Mercedes E combi, wordt met name ingezet voor het ter plaatse brengen van personeel en het vooraf helpen stabiliseren van patiënten.