Universal Mobile IC Unit

Patiënten die intensive care (IC) bewaking en behandeling nodig hebben moeten om verschillende redenen (diagnostiek, interventie radiologie, operatie, interklinisch transport naar gespecialiseerde centra, etc.) soms worden getransporteerd. Het transporteren van IC patiënten draagt risico’s met zich mee. Patiënten in een betere conditie verdragen het transport daarentegen wel, maar het behoeft geen uitleg dat dergelijk transport nadelig is voor een patiënt.

Deze transportproblemen worden voor een belangrijk deel veroorzaakt door het feit dat voor het transport gebruik wordt gemaakt van een trolley waarvan de gemonteerde apparatuur minder geavanceerd dan de stationaire IC apparatuur. Bovendien dient de patiënt voor het transport ontkoppeld te worden van de stationaire IC bewaking en aangesloten te worden aan de apparatuur op de trolley. Het overzetten van de ene (geavanceerde) naar de andere (minder geavanceerde) beademingsmachine en het overzetten van medicatie-spuitpompen is belastend voor een patiënt.

De Universal Mobile IC Unituniversal-ic-unit is een trolley die hoogwaardige bewakings- en behandelingsapparatuur bevat. Deze trolley is door zijn constructie geschikt om als stationaire apparatuurdrager te functioneren op de IC, spoedeisende hulpafdeling, operatiekamer, radiologieafdeling, etc. Deze trolley is ook geschikt als transport trolley, zowel binnen het ziekenhuis als in de MICU-auto bij transport tussen ziekenhuizen. De patient hoeft daardoor voor transport niet meer van apparatuur te wisselen. Lees meer over de Universal Mobile IC Unit (pdf).